Jauna dzīvojamā ēka “Renaissance”

Rīgas vēsturiskā centra pilsētvidi papildina jauna dzīvojamā ēka “Renaissance”

Rīgā, Vesetas ielā 6 nodota ekspluatācijā jauna dzīvojamā ēka “Renaissance”, kas pilsētvidi un Rīgas vēsturisko centru papildina ar arhitektoniski kvalitatīviem un oriģināliem risinājumiem.

 

“Šis ir unikāls projekts – mūsdienīga, ilgtspējīga ēka pašā pilsētas centrā, apkaimē, kas strauji attīstās. Vienlaicīgi katra “Rennaissance” dzīvokļa iemītniekam ir iespēja sajusties kā privātmājā”, stāsta Aleksandra Strode, SIA “LNK Properties”, kas ir projekta attīstītājs, valdes locekle, dzīvojamo nekustamo īpašumu departamenta vadītāja. “Ir milzīgs gandarījums par sadarbību ar arhitektiem un nepārtrauktu sinerģiju projekta attīstības gaitā. Ēka ir īsts arhitektūras mākslas un augstākās raudzes minimālisma piemērs. Liela uzmanība pievērsta detaļām, arī materiālu kvalitātei un risinājumu ilgtspējai. Projekts tiešām nevienu neatstāj vienaldzīgu. Fasādes risinājumi pat pārsniedza sākotnējās gaidas, ēka papildina vēsturiskā centra pilsētvidi un harmoniski sasaucas ar jauno Skanstes apkaimi. Liels paldies visai projekta komandai – arhitektiem, būvniekiem, kolēģiem attīstītājiem,” uzsver Strode.

 

Projekta attīstītājs ir SIA “LNK Properties”, arhitektūras un iekštelpu dizaina autori - birojs “Sarma Norde”, savukārt būvdarbus veica viens no lielākajiem būvniecības uzņēmumiem Latvijā AS “LNK Industries”.

 

Jaunā dzīvojamā ēka ir askētiska izteiksmē, harmoniska Renesanses iedvesmotajās proporcijās un atšķirīga piedāvātās dzīves telpas koncepcijas ziņā. Vietā, kurā satiekas Rīgas centra šarms un mūsdienīga funkcionalitāte, projekts “Renaissance” savā arhitektoniskajā tēlā atspoguļo šīs atrašanās vietas unikālo raksturu.

 

“No pilsētbūvniecības viedokļa raugoties, Renaissance ēka tās pabeigtajā ārējā veidolā, mūsuprāt, ir vērtējama kā nozīmīgs pienesums kvartāla ielas telpā, un ir gandarījums vērot to, kā iecerētās telpiskās idejas ir konsekventi realizētas un šobrīd kļuvušas par apkārtējās ainavas neatņemamu, pamanāmu sastāvdaļu, - līdzīgi kā dzīvokļu risinājumu līmenī iekļautās telpiskās vērtības drīzumā kļūs par tās iemītnieku neiztrūkstošu dzīves daļu”, pauž Elvijs Sprudzāns arhitektu biroja “Sarma Norde” arhitekts.

 

Kopējās investīcijas projektā, ieskaitot zemes iegādi, ir 5,5 milj. EUR, no tiem 2,3 milj. EUR  ir bankas “Signet Bank” kredīts. Patlaban septiņi no 10 dzīvokļiem jau ir pārdoti, vēl viens dzīvoklis ir rezervēts, divi ir pieejami interesentiem. Vidējās izmaksas ir 4 300 eiro par kvadrātmetru.