LNK Sporta Parks atkārtoti saņem FIFA Quality Pro sertifikātu

Novembra vidū LNK Sporta Parka mākslīgā seguma laukums saņēma augstāko kvalitātes apliecinājumu - FIFA Quality Pro sertifikātu, kas ļauj aizvadīt visaugstākās raudzes sacensības, tostarp nacionālo izlašu spēles, informē stadiona preses dienests.

 

Pašlaik LNK Sporta Parks ir vienīgā sporta bāze Latvijā, kurā var norisināties augstākā līmeņa futbola spēles uz mākslīgā seguma laukuma. Tam par labu apliecinājumu kļuva 1. decembra spēle Nāciju līgā sievietēm starp Latvijas un Andoras izlasēm, kurā Latvijas komanda svinēja uzvaru. Novembra sākumā LNK Sporta Parkā viesojās “Sports Labs” pārstāvji no Norvēģijas, kuri mākslīgā seguma laukumiem izsniedz divu veidu UEFA kvalitātes sertifikātus.

 

Par pamatu kvalitātes kritērijiem tiek ņemti vidējie dabīgā seguma laukuma raksturlielumi bumbas ripošanai, atlēcienam, trieciena absorbēšanai un vērpes pretestībai. Eksperti novērtēja, ka LNK Sporta Parka mākslīgā seguma laukums atbilst augstākajām prasībām. Šobrīd LNK Sporta Parka mākslīgā seguma laukums ir vienīgais ar FIFA Quality Pro sertifikātu Latvijā. Spēlējot uz šādas kvalitātes laukumiem traumu risks samazinās līdz minimumam. FIFA Quality Pro sertifikāts tiek izsniegts uz vienu gadu. Būtiski, ka šādu novērtējumu LNK Sporta Parks saņēmis atkārtoti, kas apliecina laukuma nemainīgo kvalitāti un LNK Sporta Parka darbinieku profesionalitāti.

 

“FIFA Quality Pro sertifikāta iegūšana mums un visam Latvijas futbolam ir liels ieguvums. Bez tā Latvijā nebūtu iespējams decembrī aizvadīt oficiālu sieviešu izlašu spēli Nāciju līgā. Īpašs gandarījums par to, ka sertifikāts iegūts atkārtoti. Tas tikai vēlreiz apliecina, ka pareizi kopjot laukumu, tas spēj saglabāt kvalitāti vairāku gadu garumā”, lepojas LNK Sporta Parka direktors Raimonds Grants.

 

LNK Sporta Parks tika atklāts pagājušā gada augustā un tas ir Latvijā lielākais privātais sporta komplekss. Parka teritorija ir 65 000 m2. Tajā ietilpst divi dabīgā zālāja futbola laukumi ar kopējo platību 16 448 m2 un viens iesildīšanās laukums ar dabīgo zālienu 1350 m2 platībā. 4 mūsdienīgi futbola laukumi ar mākslīgo segumu 13 851 m2 platībā, divi pludmales tenisa un volejbola laukumi 678 m2 platībā, kā arī ģērbtuves, stāvlaukums un labiekārtota teritorija.