Ekspluatācijā nodota biroja ēka V118

Nekustamo īpašumu attīstītājs “LNK Properties” pēc pārbūves nodod ekspluatācijā mūsdienīgu, energoefektīvu un videi draudzīgu A klases biroja ēku “V118” Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā. Ēkā atrodas biroji un komerctelpas, ar kopējo platību 8000 kvadrātmetri, tāpat pie ēkas izveidota labiekārtota teritorija ar stāvvietām 180 automašīnām.

 

“Varam lepoties, ka pilsētvide ir kļuvusi par vēl vienu sakoptu īpašumu bagātāka, jo vecai ēkai esam dāvājuši jaunu dzīvi. “V118” biroja komplekss ir pārliecinošs paraugs tam, kā ar uzņēmīgu pieeju un rūpēm par vidi var radīt izcilu ēku, kas ne tikai pilda biznesa funkcijas, bet arī atbilst augstākajiem energoefektivitātes standartiem, veicina ilgtspēju un inovatīvu darba vidi. Šī pārbūve izceļas ne tikai ar ēkas ārējo izskatu un tehniskajiem uzlabojumiem, bet arī ir izcils piemērs, kā radīt vidi, kas atspoguļo uzņēmuma vērtības un atbilst aizvien pieaugošajam pieprasījumam pēc kvalitatīvas un mūsdienīgas biroja infrastruktūras”, stāsta “LNK Properties” valdes loceklis Pāvels Broitmans.

 

Pārbūves procesā saglabāts ēkas dzelzsbetona karkass, pilnībā mainot tās vizuālo tēlu. Jāpiebilst, ka būvniecības laikā liels uzsvars tika likts uz otrreizējās pārstrādes un videi draudzīgiem materiāliem, kā arī būvgružu šķirošanu un nodošanu otrreizējai pārstrādei. Energoefektivitātei ir uzstādīti saules paneļi, savukārt temperatūras regulācijai telpās – automātiskās fasādes žalūzijas, izbūvēta vēdināmā fasāde un izmantots baltas krāsas jumta segums. Biroja ēkas fasādes apgaismojums tiek regulēts automātiski, atbilstoši laika iestatījumiem, tādējādi samazinot elektroenerģijas patēriņu un gaismas “piesārņojumu” pilsētvidē. Veidojot zaļo zonu ēkas piegulošajā teritorijā, ir saglabāti 99% esošo apstādījumu un koku.

 

Domājot par darbinieku un viesu labsajūtu un produktivitāti “V118” biroja ēkas ventilācijas sistēmā iekļauta gaisa mitrināšana, kas uzlabo telpu mikroklimatu apkures sezonā, savukārt dabīgā apgaismojuma ienešanai telpās ir palielināts stiklojuma apjoms, tāpat uzstādīti atverami trīs kameru pakešu logi, labai ārējās vides skaņas izolācijai. Ēkas iemītnieki gan darbam, gan atpūtai novērtē apzaļumoto jumtu, ēkā esošās labiekārtotās terases, elektroauto uzlādes stacijas, stāvvietu elektroskūteriem, slēgto velostāvvietu, kā arī dušas un ģērbtuves aktīvas mikromobilitātes cienītājiem.

 

“V118” biroja ēka ir ieguvusi LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) sertifikātu, kas ir starptautiska atzinība. LEED ir viena no pasaulē visplašāk izmantotajām zaļo ēku vērtēšanas sistēmām, kļūstot par pārliecinošu paraugu modernam, videi draudzīgam uzņēmējdarbības centram.

 

“Katrs jauns objekts būvniekam vienmēr ir pārbaudījums, kas prasa arvien jaunas zināšanas un prasmes. Neskatoties uz izaicinājumiem, kas radās būvdarbu gaitā, pateicoties mūsu uzņēmuma pieredzei ēku rekonstrukcijā un iepriekšējai sadarbībai ar attīstītāju SIA “LNK Properties”, kā arī visu projekta realizācijā iesaistīto pušu konstruktīvai sadarbībai, Rīga ir ieguvusi vēl vienu mūsdienu prasībām atbilstošu biroju ēku. Esam gandarīti gan par paveikto būvlaukumā, gan par to, ka “V118" biroju ēka ir kļuvusi arī par mūsu uzņēmuma “AS LNK Industries” jauno mājvietu, kurā jūtamies ērti un komfortabli”, stāsta AS “LNK Industries” direktors Genadijs Kamkalovs.

 

Šobrīd bez “LNK Industries” jauno biroja ēku apdzīvo arī “LNK Properties” un tā kā 80% no visām telpām ir iznomātas, tās pašlaik tiek pielāgotas jaunajiem nomniekiem. Pirmajā stāvā pieejams funkcionāls vestibils, kafejnīca un āra terase, kā arī vietas komerctelpām, kur ierīkot veikalus, salonus, medicīnas telpas un birojus.

 

“LNK Properties” ir pieredzējis un uzticams attīstītājs ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi biroju, biznesa centru, dzīvokļu ēku un privāto ciematu būvniecībā Latvijā.