LNK Industries iegūst balvas skatē “Gada labākā būve Latvijā 2022”

LNK Industries būvētie objekti skatē “Gada labākā būve Latvijā 2022” gūst atzinību un godalgu.

“LNK Sporta parks” 1. kārta iegūst godpilno 3. vietu nominācijā “Inženierbūve"!

“LNK Sporta parks” atrodas ainaviskajā Daugavas krastā, Lejupes ielā 5, Rīgā. LNK Industries, labiekārtojot degradēto teritoriju, realizēja Latvijā lielākā privātā sporta kompleksa būvniecību. Tika veikti vērienīgi būvdarbi 65 000 m2 platībā. Būvniecības gaitā tika demontēta 31 ēka un liels izaicinājums bija sagatavot pamatni laukumu izbūvei, kuru precizitātei bija jābūt līdz 4 mm. Dabīgajiem laukumiem tika izbūvēta laistīšanas un drenāžas sistēma, kur ūdens tiek ņemts no Daugavas. Parka pirmās kārtas ietvaros tika izbūvēti dabīgā zālāja futbola laukumi, iesildīšanās laukums, mūsdienīgi futbola laukumi ar mākslīgo segumu, pludmales tenisa un volejbola laukumi, kā arī ģērbtuves, stāvlaukums un labiekārtota teritorija. Projekta attīstītājs LNK Properties  

Savukārt LNK Industries būvētā dzīvojamā ēka “Renaissance” iegūst atzinību nominācijā “Dzīvojamā jaunbūve”. 

Ēka Vesetas ielā 6, Rīgā ir īsts arhitektūras mākslas un augstākās raudzes minimālisma piemērs, demonstrējot Rīgas mūsdienu arhitektūrai neparastu eleganci. Kopējā projekta platība ir 2 360 m2, ēkas tēls un funkcionālais plānojums ir rūpīgi pārdomāts. Viens no sarežģītākajiem posmiem bija eksponēto, sešus metrus augsto kolonnu izbūve. Būvdarbi tika veikt ar lielāko rūpību, ēka ir droša, izturīga un estētiski ļoti pievilcīga. Projekta attīstītājs LNK Properties.

Skate “Gada labākā būve Latvijā” šogad notiek 25.reizi, kuru rīko Latvijas Būvnieku asociācijas un Latvijas Būvinženieru savienības sadarbībā ar 22 profesionālajām biedrībām un nozares institūcijām.