LNK Properties iegādājas pirmo jūgendstila celtni Rīgā, Audēju ielā 7.

SIA “LNK Properties” ir iegādājies izsolē par 1,67 miljoniem eiro vēsturisko jūgendstila namīpašumu Vecrīgā, Audēju ielā 7. Pēc rekonstrukcijas ēkas pirmajos stāvos atradīsies komerctelpas un biroji, augšējie stāvi paredzēti premium klases dzīvokļiem. 

 

“Vēlamies atjaunot nama sākotnējo vēsturisko veidolu un šarmu, tajā pašā laikā piešķirot tam jaunu funkcionalitāti”, novērtējot ēkas kultūrvēsturisko vērtību un tās attīstības potenciālu, norāda SIA “LNK Properties” valdes locekle, dzīvojamo nekustamo īpašumu departamenta vadītāja Aleksandra Strode. 


Ēka Audēju ielā 7, kas pēdējo gadu laikā bijusi iznomāta, ir daļa no valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa – dzīvojamo ēku kompleksa, kurā ietilpst arī ēkas Audēju ielā 9 un 11. 

 

“Ar šī nama - jūgendstila pērles, rekonstrukciju LNK Properties papildina ne tikai savu dzīvojamo nekustamo īpašumu projektu portfeli, bet sniedz ieguldījumu Latvijas galvaspilsētas vēsturiskā centra saglabāšanā un attīstībā pēc citu Eiropas valstu labā parauga. Ēka ar savu īpašo vēsturi un unikālo fasādi ir iekļauta Latvijas tūrisma maršrutos un ceļvežos. Mums ir liels gods uzņemties šīs ēkas - Vecrīgas vizītkartes, projekta realizāciju, apvienojot jaunākās būvniecības tehnoloģijas, ar inovācijām enerģijas taupīšanai un apkārtējai videi draudzīgu pieeju, nodrošinot jaunus arhitektūras risinājumus, tādejādi sniedzot labumu ne tikai pilsētai, apkaimes iedzīvotājiem, bet arī radot labvēlīgu vidi uzņēmējdarbības attīstībai, veicinot sabiedrības kopējo ieguvumu. Mums jau ir plaša pieredze ēku rekonstrukcijā. Iepriekšējie LNK Properties projekti - jūgendstila dzīvojamā ēka Rīgas klusajā centrā Antonijas ielā 20, Hanzas iela 2A, tirdzniecības centrs “Draudzība” Tilta ielā 32 un citi, līdz ar to šis projekts ir mūsu profesionālās komandas darba likumsakarīgs turpinājums.”, uzsver A. Strode.

 

Ēka Audēju ielā 7 celta 1899. gadā pēc arhitektu Alfrēda Ašenkampfa un Maksa Šervinska projekta. Tā ir grezna jūgendstila daudzstāvu mūra ēka, kuras fasādi rotā stilizētu augu motīvi. Ēkas augšējais stāvs veidots kā mansards. Turklāt tā ir pirmā jūgendstila celtne Rīgā, tās kopējā platība ir 2026,8 m² un pieguļošās zemes platība ir 470 m2. Nams Audēju ielā 7 ir klasisks dekoratīvā jūgendstila piemērs ar asimetrisku fasāžu kārtojumu un atbilst ēkas sākotnējam plānojumam, kur divos stāvos ir veikali un biroji, bet augstāk dzīvokļi.